Vanaf volgend jaar wordt het voor huurders en verhuurders aantrekkelijk om te kiezen voor duurzame energie. Nadat sinds een paar jaar het al voordelig is voor verhuurders om te investeren in duurzame energie, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, wordt het nu ook voor huurders aantrekkelijk. Huurders kunnen vanaf volgend jaar namelijk ook in aanmerking komen voor een korting op de energiebelasting.

Dit heeft minister Kamp van Economische Zaken vorige maand bekend gemaakt. Het blijft natuurlijk een keus van de verhuurder om te investeren in duurzame energie, maar de nieuwe maatregel geeft wel een extra impuls. Huurders betalen tussen de 5 en 7 cent per Kilowatt uur minder door de korting op de energiebelasting.

Er zijn wel enkele strikte regels bij de nieuwe maatregel betrokken. Zo moet de duurzame energie direct worden opgewekt in het huis, en het moet in de eigen meterkast binnenkomen. Zo is er geen derde partij bij betrokken. Ook wordt de door de verhuurder geplaatste zonnepalen of andere duurzame energie gerekend als onderdeel van het verhuurde huis.

Meer lezen? Klik hier.

Rate this post